«Δεν είναι ωραίο να πεθαίνεις για μια γενοκτονία»

«Δεν είναι ωραίο να πεθαίνεις για μια γενοκτονία»


του Θέμη Τζήμα

Ο γραμματέας της Χεζμπολά είπε κάτι απλό και συγκλονιστικό: το συγκλονιστικό είναι ότι η Κύπρος προετοιμάζεται να καταστεί ορμητήριο Ισραηλινών αεροσκαφών εναντίον του Λιβάνου και της Χεζμπολά. Ορμητήριο των ενόπλων δυνάμεων που διαπράττουν κατοχή και γενοκτονία, προκειμένου να επιτεθούν σε ένα κυρίαρχο κράτος. Η κατεχόμενη Κύπρος, η Κύπρος «του διεθνούς δικαίου».

Το απλό είναι ότι αν η Κύπρος πράξει κάτι τέτοιο, οι βάσεις που έχει παραχωρήσει για παράνομες και επιθετικές ενέργειες θα βομβαρδιστούν όπως και όσοι τυχόν θα υπερασπιστούν την Ισραηλινή αεροπορία. Είναι απλό, κατανοητό και αν συμβεί υπό τις δεδομένες συνθήκες τις οποίες περιέγραψε θα είναι συμβατό με το διεθνές δίκαιο. Ποιον θα βαρύνει το άδικο; Την Κυπριακή Δημοκρατία, την Ελλάδα που φυσικά και βρίσκεται από πίσω (αν και τα πραγματικά αφεντικά Ελλάδας και Κύπρου είναι στην Ουάσιγκτον και στο Τελ Αβίβ).

Η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο παρέχοντας στο Ισραήλ κρίσιμες διευκολύνσεις για να διαπράττει γενοκτονία. Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο βοηθώντας να βομβαρδίζεται η Υεμένη. Ετοιμάζεται να το παραβιάσει και δια της Κύπρου.

Υπάρχει Άρειος Πάγος να ερευνήσει ευθύνες για αυτά; Όχι. Μερικές παρανομίες αποδεικνύονται πολύ σοβαρές υποθέσεις για τους δικαστές μας.

Υπάρχει αντιπολίτευση (πλην ΚΚΕ) για να κινητοποιηθεί; Όχι. Μερικές πολιτικές της δεξιάς είναι πολύ αμερικανικές για να αντιδράσουν όλες και όλοι εκείνοι οι οποίοι κατά τα λοιπά πολεμούν τον Μητσοτακισμό.

Υπάρχει (έστω) ένστικτο επιβίωσης, στο λαό μας;  Μάλλον όχι. Μερικές φορές τα λεφτά που μοιράζονται για προπαγάνδα φτάνουν σε τόσα ΜΜΕ, πανεπιστήμια, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, ώστε καθίσταται εφικτό να βαδίζουμε χαρούμενοι ή έστω σιωπηλοί στο γκρεμό.

Η Ελλάδα έχει καταστεί εν δυνάμει στόχος των πυρηνικών της Ρωσίας και των πυραύλων της αντίστασης στον σιωνισμό επειδή το απαιτούν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, επειδή συναινεί το ελληνόφωνο πολιτικό κατεστημένο, επειδή θησαυρίζουν οι εφοπλιστές, επειδή είμαστε μια ιδιότυπη αποικία. Παραβιάζουμε το διεθνές δίκαιο, ακολουθούμε βαθιά ανήθικες πολιτικές, καταστρέφουμε παραδοσιακές σχέσεις (βλ. Ρωσία), συνεργούμε σε μέγιστα εγκλήματα (γενοκτονία στην Παλαιστίνη), θέτουμε σε κίνδυνο το λαό μας επειδή την κυριαρχία στην Ελλάδα και στην Κύπρο την ασκούν οι ΗΠΑ και κάτω από τις ΗΠΑ το Ισραήλ και η Γερμανία.

Αυτή η ιδιότυπη αποικία θα μας κάνει φτωχότερους, θα μας σκοτώνει σε τραίνα, σε νοσοκομειακά που δε φτάνουν ποτέ, ίσως και σε εγκληματικούς πολέμους πλέον. Η σιωπή είναι συνενοχή. Ο Νασράλα μας άνοιξε τα μάτια. Αν αποφασίσουμε να τα κλείσουμε και πάλι, η ευθύνη θα είναι όλη δική μας. Μπορούμε να πεθάνουμε για το «δικαίωμα» του Ισραήλ να διαπράττει γενοκτονία. Δε θα μας λυπηθεί κανείς και θα έχει δίκιο.

από το «https://www.militaire.gr/»

 

Αφήστε ένα σχόλιο